Brukerguide

Oversikt

Brukerguiden forklarer de grunnleggende konseptene for MovieStarPlanet.

I MovieStarPlanet får du en personlig virtuell movie star som blir brukt i filmer, chat-rom og spill.

Din movie star tjener Fame og StarCoins (de virtuelle pengene i MovieStarPlanet) når du deltar i MovieStarPlanets virtuelle verden.

StarCoins og Fame opptjenes når andre brukere ser dine publiserte Filmer, når du bedømmer andre Filmer, og gir deg autografer og når du spiller spill inne i chat-rommene.

Din movie star begynner på level 0, og når du opptjener Fame, stiger du i level. Nye level gir tilgang til ny animasjon og tilgang til chat-rom som er tilegnet for movie stars på høyere levels.

StarCoins kan bli brukt i butikker for å kjøpe klær, kostymer, animasjoner, bakgrunn til filmer, bakgrunns-musikk og utstyr til din movie stars virtuelle hjem.

Slik starter man

Du begynner med å skape din egen movie star ved å klikke på "ny bruker"-knappen på MovieStarPlanets hjemmeside. Når du har gjort dette har du en egen konto som du heretter vil bruke når du logger inn på MovieStarPlanet.

Det er gratis å opprette en konto, og h vem som helst kan gjøre det.

Filmer

Man lager nye Filmer ved å klikke på "Ny Film" i Kreativ området.

Første skritt for å lage en Film, er å velge seks andre movie stars som skal være med i filmen. Du kan velge din egen movie star, dine venners movie stars, samt et par ekstra. De movie stars du velger, stilles opp på linje, og fra denne oppstillingen har du mulighet til å skifte klær på de forskjellige. De klærne du velger er klær eid av de valgte movie stars.

Hvordan skaper man innhold til Filmen

Når du er ferdig med å velge movie stars, dukker FilmStudioet opp. Her kan du regissere hver scene, legge til setninger i snakkeboblene og velge animasjon.

Legg vennligst merke til tidslinjen på bunnen. Tidslinjen blir brukt til å bestemme fremgang for hver scene, slik at det lett kan defineres hvor hver movie star skal være- og gjøre til forskjellig tid. 

Hvordan man fullfører Filmen

Når Filmen er ferdig kan du velge å publisere den ved å bruke "send til venner" knappen.

Vennligst merke til at du ikke kan endre filmen når den har blitt publisert. Legg vennligst merke til at ingen kan se filmen din før den er publisert. Dermed kan du ikke tjene opp fame eller StarCoins før filmen er publisert.

Venner

For å få nye venner, kan du søke ved navn i søkefeltet du finner når du trykker på "Venner"-knappen i hovedmenyen.

Når dine venner er aktive på MovieStarPlanet , dukker deres aktiviteter opp i Venners Aktiviteter feltet på bunnen av siden. Her kan du også chatte med dine venner.

"Hva gjør du" feltet

"Hva gjør du" feltet er lokalisert på venstre side inne på MovieStarPlanet. Her kan du skrive hva du holder på med akkurat nå, og hva du tenker på. Når du trykker på send, vil alle dine venner kunne se denne beskjeden. I tillegg kan du også gi din movie star forskjellige ansiktsuttrykk, som illustrerer din beskjed og dine følelser.

Chat-rom og Spill

Det er flere chat-rom og spill tilgjengelige i chat og Spill området. Forutenom chat er det "Spill" områder som tilbyr spill og quizzer hvor alle kan spille for å vinne StarCoins og Fame. 

Butikker

I shoppingområdet kan du besøke flere forskjellige butikker, hvor du kan kjøpe klær og nye ting til rommet ditt, bakgrunn til Filmer samt ny bakgrunnsmusikk.

Du kan også gå til animasjoner og kjøpe produkter for å lage nye animasjoner. Animasjonene kan deretter brukes i dine Filmer, i "hva du gjør" boksen, samt inne i chat-rommene.

Mitt rom og Skifte Klær

I Mitt Rom kan du vise alle dine gjenstander som du kjøper i butikkene slik at venner og andre kan se det i din publiserte profil.

I rommet Skifte Klær kan du gå og skifte klær. Du kan velge mellom alle de klærne du har kjøpt.

Gjeste Bok

Hver movie star har en gjestebok hvor andre brukere kan skrive beskjeder og hilsninger.